Στα 2,422 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 2014

Έλλειμμα 1,721 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7,932 δισ. ευρώ κατέγραψε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το πρωτογενές ταμειακό αποτέλεσμα ανήλθε σε πλεόνασμα 2,422 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και εξαιρουμένων των εσόδων από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπανών που αφορούν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 27,03 δισ. ευρώ, από 24,76 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1,31 δισ. ευρώ από αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος.

Σε ότι αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 308 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και δαπάνες ύψους 451 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, διαμορφώθηκαν σε 28,76 δισ. ευρώ, από 33,8 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.