Στην Κρήτη για το ΕΣΠΑ η Επίτροπος Κρέτσου

Στο Ηράκλειο Κρήτης μετέβη την Τρίτη η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε, Κορίνα Κρέτσου, με το ΕΣΠΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών της.
Η κ. Κρέτσου θα μιλήσει σε Περιφερειακό συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για ανάπτυξη στην Περιφέρεια: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ» και θα επισκεφθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ θα μεταβεί και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Την κ. Κρέτσου υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος έκανε μια πρώτη ενημέρωση στην κ. Κρέτσου για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στα έργα της παλαιάς και νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Το απόγευμα, η Επίτροπος επισκέπτεται το μουσείο Αγ. Αικατερίνης το οποίο αναπαλαιώθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ και την Τετάρτη αναμένεται να επισκεφθεί το ΙΤΕ, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα παρουσιάσει εισήγηση στη Συνάντηση Εργασίας της Ομάδας Ειδικών σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ερευνητικής Πολιτικής με αντικείμενο την «επίδραση των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης σε θύλακες αριστείας και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της Επιτροπής RIS της Ε.Ε.».
Το απόγευμα της Τετάρτης, η κ. Κρέτσου θα μιλήσει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σε συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ την Πέμπτη από τις 10 το πρωί θα επισκεφθεί με τον κ. Αρναουτάκη έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.