Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας τα νομοσχέδια τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις εργασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης την Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π), η οποία τον ενημέρωσε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του χώρου και ζήτησε να ενημερωθεί για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι προωθούμενες παρεμβάσεις, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων να διαπραγματεύονται τους όρους και τις αμοιβές εργασίας για τα μέλη τους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν ασφάλιση με Βαρέα και Ανθυγιεινά, σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας και εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την εγγραφή στο Μητρώο Α και Β φορτοεκφορτωτών λιμένων.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη διάθεση του υπουργείου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων του χώρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν και τα ειδικότερα ζητήματα που έθιξαν οι εργαζόμενοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.