Στο Eurogroup η λίστα με τα προαπαιτούμενα

Την τυπική έγκριση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποσπάσει σήμερα στο Eurogroup η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα. Στόχος είναι η ψήφισή τους έως τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε αμέσως μετά να εκταμιευθεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια μένει να συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών και ένα δεύτερο, δυσκολότερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, η εφαρμογή του οποίου -το αργότερο ως αρχές Νοεμβρίου- θα ξεκλειδώσει τη δεύτερη υποδόση ύψους 1 δισ. ευρώ.
Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, στη συνεδρίαση του Eurogroup -που θα είναι σύντομη σε διάρκεια (περίπου τρεις ώρες)- οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ αναμένεται να παροτρύνουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει το συντομότερο τον πρώτο κατάλογο των προαπαιτούμενων, ώστε να πάρει το συντομότερο σειρά το δεύτερο πακέτο.
Επισήμως σήμερα δεν θα συζητηθεί το θέμα του χρέους, ωστόσο είναι προφανές ότι η συζητήση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο και θα συνεχιστεί επισης παρασκηνιακά στη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης τους προγράμματος, ενώ θα βρεθεί και επίσημα στο τραπέζι πιθανότατα τον Νοέμβριο ή περί τα τέλη του χρόνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.