Συνάντηση Βαρουφάκη – Πάντοαν στη Ρώμη

Στη Ρώμη βρίσκεται σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Στο επίκεντρο της μεσημεριανής συνάντησης των κ.κ. Βαρουφάκη και Πάντοαν θα βρεθεί η πρόοδος στο Brussels Group, αλλά και τα ελληνικά σχέδια για την επόμενη ημέρα του προγράμματος στήριξης.

Ο κ. Βαρουφάκης μέσω των επιλεκτικών συναντήσεων με ομολόγους του επιδιώκει να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα, ώστε στο Eurogroup της 11ης Μαΐου να υπάρξει δήλωση διαπίστωσης προόδου από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Ωστόσο, ακόμη και εάν αυτή η δήλωση γίνει θεωρείται αμφίβολο το εάν θα αρκεί ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συναινέσει στην αύξηση του ποσού των εντόκων που μπορούν να αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες. Για αυτό θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η κατάρτιση νομοσχεδίου με μέτρα από την ελληνική πλευρά.

Σημειώνεται πως ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί την Παρασκευή στη Μαδρίτη, όπου θα συναντήσει τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος.

Θ.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.