Συνάντηση πρακτόρων ΟΠΑΠ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος

Σε κλίμα κατανόησης έγινε η συνάντηση του προεδρείου ης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-2,65% ΑΕ (ΠΟΕΠΠΠ) με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των επαφών της ομοσπονδίας με τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με την επιβολή του «τέλους» στα τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «φάνηκε ότι πείστηκαν από την επιχειρηματολογία της ΠΟΕΠΠΠ» και απέσπασαν την υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνάντηση άμεσα της ΠΟΕΠΠΠ, με στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων, «για την δρομολόγηση της οριστικής λύσης, με την άρση της επιβολής του τέλους 0,05 ευρώ, ανά στήλη των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ».

Πέρα από την επιχειρηματολογία σχετικά με τις «οδυνηρές συνέπειες» μιας τέτοιας απόφασης για τον κλάδο των πρακτόρων και την αναποτελεσματικότητα όσον αφορά την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων από το Υπ. Οικονομικών, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που διενεργήθηκε από την έγκυρη PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. για λογαριασμό της ΠΟΕΠΠΠ και είναι άκρως επιβαρυντική, όσον αφόρα τα αποτελέσματα από ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης.

Μιας μελέτης που, σύμφωνα με τους πράκτορες, καταδεικνύει και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας τόσο στο θέμα του κινδύνου κλεισίματος χιλιάδων πρακτορείων, όσο και της αδυναμίας είσπραξης των εσόδων που υπολογίζει το υπουργείο Oικονομικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.