Συνεχείς διαπραγματεύσεις για «κόκκινα» δάνεια και ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Συνεχείς είναι οι διαπραγματεύσεις Αθήνας – Βρυξελλών τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή κυρίως στο θέμα των κόκκινων δανείων εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και των δανειστών.
Κυβερνητικά στελέχη με γνώση της πορείας των διαπραγματεύσεων σημειώνουν πως, αν και εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα συνεδριάσει το Euro Working group προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, δεν αποκλείουν όμως οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Τα ίδια στελέχη σημειώνουν πως όταν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε αποφάσεις θα υπάρξει και η εκταμίευση των δισ. ευρώ. Όπως δήλωσε και η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ «οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος».
Όταν υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθούν και τα ισοδύναμα για την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, για τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε χθες Πέμπτη ότι θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είχε γράψει το πρωί και το naftemporiki.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόσο για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης όσο και για το προσφυγικό ενόψει της επίσκεψής του στην Τουρκία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.