Συνεχείς οι εναλλαγές προσήμου και… διάθεσης στο Χ.Α.

Πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια αγορά που αναζητεί κατεύθυνση μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου που έχουν ήδη υπάρξει.

Ειδικότερα, στις 11:40, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,02% στις 697,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,41% στις 205,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,39% στις 286,80 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank Equities τέσσερις είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην αγορά και την οικονομία το επόμενο διάστημα, καθώς ο σκόπελος των εκλογών πλέον ξεπεράστηκε. Στόχος τις επόμενες εβδομάδας είναι να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του νέου προγράμματος διάσωσης (αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου).

Επίσης, η πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για την έναρξη των συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα

Η αγορά παράλληλα παρακολουθεί την πορεία προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ αναμένεται και η χαλάρωση ή ακόμα και η μερική κατάργηση των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων.

Στο ταμπλό παρατηρείται σε ορισμένες μετοχές έντονη μεταβλητότητα, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από το γενικό αρνητικό κλίμα.

Η Πειραιώς καταγράφει ισχυρά κέρδη της τάξεων του 5,83%, η Motor Oil είναι στο +1,97%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΟΤΕ, ΟΤΕ+1,37% Folli Follie, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. ΟΠΑΠ+1,07% Ήπια ανοδικά, αλλά με αρκετή δόση μεταβλητότητας κινούνται η Εθνική, η ΕΕΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, απώλειες 2,26% καταγράφει η ΓΕΚ Τέρνα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ-2,26% πτώση 2,20% για τη ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ-2,20% ενώ άνω του 1% οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-1,29% ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-1,60% Grivalia και ΟΛΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.