Σύσκεψη Χαρδούβελη – Βρούτση στο ΥΠΟΙΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων που σχετίζονται με την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ και την ευρύτερη υλοποίηση του Μνημονίου.

Η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην ατζέντα της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, όπως και όλες οι συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμίσεις του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος του έτους, η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, έως το 2016.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι αλλαγές που συζητούνται αφορούν κυρίως τον τρόπο κήρυξης της απεργίας και τον τρόπο λειτουργίας των συνδικάτων. Πηγές του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μην εμποδίζεται η κήρυξη απεργίας αλλά να μην μπορεί να γίνει με τις διαδικασίες που ισχύουν σήμερα.

Στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, ενώ εξετάζεται η περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα, στο τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δοθεί σε δύο περιοχές της χώρας πιλοτικά εντός του 2014, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2015, θα υπάρξει καθολική εφαρμογή του θεσμού σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.