Τέσσερα νέα επιχειρηματικά συμβούλια Ελλάδας – αραβικών χωρών

Τέσσερα νέα Επιχειρηματικά Συμβούλια (Business Councils) θεσπίστηκαν στην Αθήνα την Τετάρτη. Πρόκειται για τα Επιχειρηματικά Συμβούλια (Business Councils) Ελλάδας-Κατάρ, Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας-Κουβέιτ.

Πρόεδρος των νέων Επιχειρηματικών Συμβουλίων είναι ο Παναγιώτης Γ. Μίχαλος, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών μέχρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ έχουν συσφίγξει τους δεσμούς τους με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και αντιπροσωπεύουν μια σημαντική δύναμη που μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την αύξηση του εμπορίου, των επιχειρηματικών συνεργασιών και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να εισέλθουν στις αγορές αυτές με προϊόντα, υπηρεσίες και επενδυτικά σχέδια, καθώς υπάρχουν εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για μεγαλύτερες επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες. Όλες αυτές οι χώρες έχουν εκφράσει το ένθερμο ενδιαφέρον τους για συνεργασία με την Ελλάδα και είναι πρόθεσή μας να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη πλατφόρμα που θα καθιστά αυτή τη συνεργασία δυνατή. Θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου των επενδύσεων και του εμπορίου ανάμεσα στην Ελλάδα και αυτά τα κράτη του Περσικού Κόλπου. Τα μέλη μας είναι πολύ έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι κατανοούν τις τεράστιες δυνατότητες που προκύπτουν από τη βελτίωση των διμερών σχέσεων», δήλωσε ο κ. Μίχαλος και συμπλήρωσε τα ακόλουθα:

«Ευκαιρίες υπάρχουν και είναι πολλές, από νέες συνεργασίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι και σημαντικές επενδύσεις από τις χώρες του Περσικού Κόλπου στην Ελλάδα. Η Ελλάδα χαίρει θετικής αντιμετώπισης από τους Άραβες εταίρους μας και εμείς έχουμε την πρόθεση να προωθήσουμε τη φιλία και την κατανόηση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να υλοποιηθούν επιτυχημένες συμφωνίες. Προσφέρονται εξαιρετικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκταθούν στις αγορές του Περσικού Κόλπου. Οι αγορές είναι πιο ώριμες και ταυτόχρονα ο Έλληνας επιχειρηματίας και το ελληνικό εμπορικό σήμα (brand) έχουν κερδίσει το σεβασμό και αναγνωρίζονται για την αξία τους, την ποιότητα και την καινοτομία».

Μεταξύ των μελών των νέων Επιχειρηματικών Συμβουλίων (Business Councils) είναι οι εταιρείες Aldemar Resorts, ΑΝEK Lines, BCA Group, Consolidated Contractors Company, Intracom Holdings, ΙΝΤΚΑ+4,78% Intralot, ΙΝΛΟΤ+3,03% Pharmathen, Stealth Maritime Corporation, Terna, Βιοχάλκο, Διεθνές Αερολιμένας Αθηνών, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+1,08% Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+5,82% και άλλες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.