Τα κύρια σημεία δράσης της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ

Τις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ, που ξεκινά από 1η Ιουλίου, παρουσιάζει σε κείμενο που παρέδωσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Στο κείμενο, το οποίο ανήρτησε στον ιστότοπό του το πρακτορείο Ansa, η ιταλική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «χρειάζεται μια βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή οικονομική και πολιτική ατζέντα της Ευρώπης, διότι έφτασε η στιγμή της αναθεώρησης της στρατηγικής για την απασχόληση και την ανάπτυξη».

«Πρέπει να προσφέρουμε στην Ευρώπη μια ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή» αναφέρεται στο κείμενο της κυβέρνησης Ρέντσι, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι «οι ατέρμονοι διαπληκτισμοί για τα νέα κορυφαία αξιώματα της Ένωσης θα ήταν αδύνατον να γίνουν κατανοητά από τους ευρωπαίους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, η ιταλική κυβέρνηση προσθέτει: «Πρέπει να ενθαρρυνθούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο διότι αποτελούν τον στυλοβάτη της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας. Οι μεταρρυθμίσεις προσφέρουν την κύρια ώθηση στην ανάπτυξη, ιδίως αν η προσπάθεια αυτή χαίρει ευρείας συναίνεσης, σε εθνικό επίπεδο, μαζί με άλλες χώρες».

Η Ιταλία εκφράζει την επιθυμία «ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δείξει τόλμη και να στηρίξει την ανανέωση. Να απαιτήσει τον σεβασμό των κανόνων αλλά να είναι ικανός, παράλληλα, να επεκτείνει την σκέψη του και εκτός των γνωστών σχημάτων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.