Τα τεχνικά κλιμάκια έφυγαν, τα νομοσχέδια έρχονται

Να εκμεταλλευτεί τη διακοπή των διαπραγματεύσεων λόγω των εορτών του Πάσχα, αμέσως μετά το σημερινό Euroworking Group στις 16:00, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση.

Για το σκοπό αυτό σχεδιάζει μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή να καταθέσει πλήθος νομοσχεδίων στη Βουλή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μαξίμου τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στη Βουλή το ν/σ για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την επαναπρόσληψη των 3.600 απολυμένων (θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα) και το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, το ν/σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ (υπ. Επικρατείας), το ν/σ για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την αποφυλάκιση κρατουμένων με αυξημένη αναπηρία (υπ. Δικαιοσύνης), το ν/σ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (υπ. Οικονομίας) και το ν/σ για την αντιμετώπιση της βίας (υπ. Αθλητισμού).

Παράλληλα, όπως ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα αφορά μεταξύ άλλων την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στις μονάδες Υγείας όλης της χώρας. Η συζήτηση για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια θα ξεκινήσει τη Μ. Δευτέρα, ενώ για την θέση του προέδρου της επιτροπής θα προταθεί ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλ. Μητρόπουλος.

Χθες το απόγευμα σε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν οι Πάνος Καμμένος, Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Μάρδας, εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων με εταίρους και δανειστές και η συνέχισή τους στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.

Στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργο Χουλιαράκη, Νίκο Θεοχαράκη και Έλενα Παναρίτη, για τις εξελίξεις στο Brussels Group και εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Euroworking Group. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη, χθες το απόγευμα, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να συγκληθεί εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Eurogroup, παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου Ευρωπαίων αξιωματούχων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.