Τη βελτίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων εξετάζει η κυβέρνηση

Πρόταση για τη βελτίωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχει υποβάλει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η πρόταση του ΟΕΕ προβλέπει την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης σε οφειλέτες με χρέη άνω των 15.000 ευρώ, αλλά και σε οφειλέτες με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θεωρεί πως το επιτόκιο που ισχύει για όσους εντάσσονται στην ρύθμιση πρέπει να είναι προσαρμοσμένο, καθώς σε συνθήκες αποπληθωρισμού δεν μπορεί να υπάρχουν επιτόκια της τάξεως του 4,56%.

Ακόμη, το ΟΕΕ πρότεινε στο υπουργείο να δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στην ρύθμιση και σε όσους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις, με την προϋπόθεση ότι θα τις υποβάλουν εντός τριμήνου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας φέρεται να έχει αποδεχθεί τις εν λόγω προτάσεις οι οποίες και θα ενσωματωθούν στα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ο κ. Μάρδας έχει ζητήσει τη βοήθεια και τη συνδρομή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη διαχείριση των δύσκολων προβλημάτων στα θέματα της οικονομίας. Προς το σκοπό αυτό συνέστησε ειδικό γραφείο για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην πλήρη ανάδειξη από πλευράς Πολιτείας του πραγματικού ρόλου του Επιμελητηρίου, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της κυβέρνησης στα θέματα της οικονομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.