Φίσερ: Η συζήτηση για το Grexit έχει λήξει

Η συζήτηση για το Grexit έχει λήξει, εκτίμησε ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Economist, στην Αθήνα.

«Η συμφωνία, η οποία επετεύχθη μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας είναι μια καλή συμφωνία» καθώς «ανοίγει μία πόρτα» σημείωσε ο πρώην πολιτικός των Γερμανών Πρασίνων, ενώ υποστήριξε ότι μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης κατανόησαν τη σημασία της Ελλάδας.

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να διορθώσουμε την μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική κρίση, η οποία θέτει υπό τρομερή πίεση την ελληνική οικονομία» συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ευρύτερες εξελίξεις στην Ε.Ε., διαπιστώντας ότι «την τελευταία εβδομάδα δεν τα πήγε τόσο άσχημα η Ευρώπη. Στην Αυστρία έχασε ο εκπρόσωπος του εθνικιστικού κόμματος. Επίσης, η συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας είναι ένα άλλο στοιχείο αισιοδοξίας».

«Θεωρώ ότι η 23η Ιουνίου θα αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για τη Βρετανία αλλά και την Ευρώπη» τόνισε, αναφερθείς στο Brexit.

Όπως εξήγησε, εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου, τότε αυτό θα σημάνει μια καταστροφή για τη Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ε.Ε. επίσης – συνέχισε – θα οδηγηθεί σε μια σοβαρή κρίση.

«Όμως, ότι και αν αποφασίσουν οι Βρετανοί, πρέπει να επανεφεύρουμε την Ευρώπη, να βρούμε ένα νέο αφήγημα όλοι μαζί» σημείωσε, καταλήγοντας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.