Φοβίζει τους τραπεζικούς κολοσσούς ενδεχόμενο «Brexit»

Προληπτικά σχέδια για μετακίνηση δραστηριοτήτων τους στην Ιρλανδία αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) καταρτίζουν οι μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς.

Διεθνή ΜΜΕ επικαλούνται δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times σύμφωνα με το οποίο οι Citigroup, Morgan Stanley και Bank of America συγκαταλέγονται στα πιστωτικά ιδρύματα που εξετάζουν την Ιρλανδία ως μια εναλλακτική λύση για να μεταφέρουν εκεί τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη, εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν να εξέλθουν της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή -ή μη- της Βρετανίας στην ΕΕ εάν το Συντηρητικό Κόμμα κερδίσει στις εκλογές του 2015.

Το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας, της έκτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία είχε ενταχθεί το 1973, ανησυχεί παράγοντες στο Σίτι, το χρηματοοικονομικό κέντρο που εισφέρει περί το ένα δέκατο της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Αν και οι σχεδιασμοί των τραπεζιών κολοσσών βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, η προετοιμασία τους δείχνει ότι θεωρούν πιθανό το «Brexit».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.