«Όχι» από το ΠΑΣΟΚ σε αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο

Αντίθετο βρίσκουν το ΠΑΣΟΚ προτάσεις για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία που αφορούν τις απεργίες, την ανταπεργία (lock out) και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Το Κίνημα σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση του από τον κυβερνητικό του εταίρο με αφορμή δημοσίευμα των Νέων σύμφωνα με το οποίο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα τεθούν τις επόμενες ημέρες τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Σε σχετική του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι «διαφωνεί με αυτές τις “προτάσεις” και ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους».
«Δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να συζητάμε για επαναφορά του μέτρου της εργοδοτικής ανταπεργίας και για διεύρυνση των ομαδικών απολύσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Δεν αποδεχόμαστε τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων, την ώρα που ο κοινωνικός διάλογος και η επανένωση του έθνους είναι όσο ποτέ αναγκαίοι όροι για την οριστική έξοδο από την κρίση και την εφαρμογή του νέου μοντέλου ανάκαμψης που επαγγελλόμαστε».
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η κυβέρνηση βάζει χειρόφρενο στην εύκολη λήψη αποφάσεων για απεργίες, μαζί με αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.
«Η αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, το νέο καθεστώς για τη χρηματοδότηση των συνδικάτων, η επαναφορά της ανταπεργίας και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών αδειών αναμένεται να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας, τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα», συμπληρώνεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.