Τη συνεισφορά του διεθνούς εμπορίου στην προσπάθεια τόνωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης υπογραμμίζουν με κοινή τους δήλωση, οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Συγκεκριμένα, οι Κριστίν Λαγκάρντ, Τζιμ Γιονγκ Κιμ και Ρομπέρτο Αζεβέντο καλούν τους ηγέτες των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στο Αμβούργο, να υπεραμυνθούν της ελευθερίας του παγκόσμιου εμπορίου, αποτρέποντας την υιοθέτηση προστατευτικών μέτρων.
«Η οικονομική ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων εξαρτάται από το εμπόριο» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη περαιτέρω άνθησης των διεθνών συναλλαγών.
«Μία βαθύτερη εμπορική ενοποίηση, η οποία θα συνδυάζεται με υποστηρικτικές εθνικές πολιτικές, μπορεί να τονώσει το εισόδημα και να επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη» σπεύδουν να προσθέσουν.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι επικεφαλής των τριών διεθνών οργανισμών καλούν τους ηγέτες των G20 να λάβουν «αποφασιστικές δράσεις» για να διατηρήσουν το «ανοιχτό» προφίλ του παγκόσμιου εμπορίου.
Σημειώνεται ότι στην «ατζέντα» των G20, κεντρικό θέμα συνιστά η συζήτηση για το διεθνές εμπόριο, το οποίο το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ Βερολίνου και Ουάσιγκτον, με την τελευταία να επιμένει στην επιβολή προστατευτικών μέτρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.