ΑΑΔΕ-Διασταυρώσεις: Έκρυβαν εισοδήματα χιλιάδων ευρώ

Χιλιάδες περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων από το εξωτερικό, μη υποβολής ή ανακριβούς υποβολής δήλωσης εισοδήματος, αλλά και μη υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικά του 2014, εντόπισε η ΑΑΔΕ, μέσω εκτεταμένων διασταυρώσεων που πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών σε σχέση με αμοιβές από μισθούς, συντάξεις και διοικητικές αμοιβές φορολογικών κατοίκων Ελλάδας από χώρες της Ε.Ε. βρέθηκαν:

10.000 περιπτώσεις που τα ποσά δεν είχαν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση, με τον εκτιμώμενο φόρο να ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ
Εντοπίστηκαν μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις, ύψους έως και 58.000 ευρώ.
Όσον αφορά τις βεβαιώσεις αποδοχών που απέστειλαν στην ΑΑΔΕ εργοδότες και ασφαλιστικοί φορείς, μετά από διασταυρώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν, εντοπίστηκαν:

40.000 περιπτώσεις μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης εισοδήματος, που υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο. Μάλιστα, σε 65 περιπτώσεις φορολογούμενοι δεν δήλωσαν αποδοχές μεγαλύτερες των 100.000 ευρώ.
Στην περίπτωση των αδήλωτων αναδρομικών που εισέπραξαν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2014 και υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο, εντοπίστηκαν περίπου 42.000 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν υπέβαλαν αντίστοιχη τροποποιητική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, ως όφειλαν.

Από το σύνολο των περιπτώσεων, εντοπίστηκαν πέντε φορολογούμενοι που απέκρυψαν αναδρομικές απολαβές της τάξης των 600.000 ευρώ συνολικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.