Αδ. Γεωργιάδης: Ανανέωση συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας ως το 2022

Το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022 μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην ασιατική χώρα.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε στην 3η Σύνοδο της Διευθύνουσας Επιτροπής του διμερούς πλαισίου συνεργασίας, στο Πεκίνο, όπου οι δύο χώρες υπέγραψαν το επικαιροποιημένο πλαίσιο, που αφορά στην προώθηση της συνεργασίας τους σε βασικούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής κι επικοινωνιών, η μεταποίηση, η έρευνα και ανάπτυξη και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο υπουργός συναντήθηκε με τον Κινέζο υφυπουργό Εμπορίου, Yu Jianhua, με τον οποίο συζήτησαν για τις εμπορικές συμφωνίες των δύο χωρών.

Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση στη Σαγκάη, υπό τον τίτλο «2020 Overseas Investment Summit», η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εστίασε στις υπό ψήφιση αλλαγές του ρυθμιστικού πλαισίου για το πρόγραμμα «Golden Visa», με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.