Αύξηση των επενδυτικών ροών προς την ευρωζώνη τον Δεκέμβριο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αύξηση σημείωσαν οι επενδυτικές ροές προς την ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, με το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών να συρρικνώνεται ελαφρά, είπε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι άμεσες επενδύσεις και οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου αυξήθηκαν στα 121,9 δισ. ευρώ, έναντι εκροών 13,8 δισ. τον προηγούμενο μήνα, χάρη στον διπλασιασμό των άμεσων επενδύσεων και την αντιστροφή της τάσης στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία για την ευρωζώνη, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στα 31 δισ. ευρώ από 36,4 δισ. τον Νοέμβριο, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο.

Για τους τελευταίους 12 μήνες, το πλεόνασμα επεκτάθηκε στο 3,4% του ΑΕΠ από 3,1% το προηγούμενο έτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.