Αύξηση του ταξιδιωτικού πλεονάσματος τον Φεβρουάριο

Σημαντική αύξηση εμφάνισε τον Φεβρουάριο του 2017 το ταξιδιωτικό πλεόνασμα, καθώς σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), διαμορφώθηκε στα 48 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 6 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Η επίδοση του Φεβρουαρίου συνιστά αποτέλεσμα της κάμψης κατά 32,5% των ταξιδιωτικών πληρωμών, καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις περιορίστηκα μόλις κατά 3,1%.

Από την πλευρά της, η υποχώρηση των εισπράξεων οφείλεται στη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 5,5%, καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 2,6%.

Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 3,0% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 14,9% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Όσον αφορά την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 64 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 41,1% έναντι α’ διμήνου του 2016.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της πτώσης των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 27 εκατ. ευρώ ή 9,9%, καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 9 εκατ. ευρώ ή 2,7%.

H πτώση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στη μείωση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 2,8%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι παρέμεινε σχετικά σταθερή και διαμορφώθηκε στα 317 ευρώ.

Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 2,1% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 9,7% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.