Πολύτιμες συμβουλές για την επιλογή τοποθεσίας γάμου

Ο γάμος αποτελώντας από τη φύση του ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής μας, συνοδεύεται και από την ταυτόχρονη επιθυμία να μείνει στην μνήμη μας σαν μια ιδιαίτερη ανάμνηση τόσο κατά την τελετή όσο και κατά την δεξίωση που συνήθως τον συνοδεύει. Σας παραθέτουμε ένα χρήσιμο οδηγό που θα σάς βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είδους γιορτή θέλετε να κάνετε και πώς να ορίσετε τα κριτήρια επιλογής σας. Ορίστε μερικά βασικά στοιχεία που θα απασχολούσαν τους περισσότερους από εμάς:

Γεωγραφική τοποθεσία
Είναι σημαντικό η τοποθεσία που επιλέγετε να είναι εύκολα προσβάσιμη για την πλειοψηφία των καλεσμένων σας. Ωστόσο, αν φιλοξενήσετε την εκδήλωση σας κοντά στο σπίτι ή προγραμματίζετε έναν γάμο σε μια άλλη πόλη, νομό ή χώρα, θα πρέπει να σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας προκειμένου να έχετε όλους τους αγαπημένους σας δίπλα σας.

Θέματα οδήγησης και κυκλοφορίας

Οι επισκέπτες ίσως χρειαστεί να ταξιδέψουν μεγάλη απόσταση με το αυτοκίνητό τους για να φτάσουν στην εκδήλωσή σας. Φροντίστε να τούς παρέχετε όλες τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου να φτάσουν σε εσάς ξεκούραστα και χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία.

Στυλ
Τί είδους εκδήλωση θέλετε; Θα είναι τυπική ή ανεπίσημη; Παραδοσιακός ή μοντέρνος γάμος; Θα διεξαχθεί το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της ημέρας; Σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους; Τελετή στον κήπο ή γκουρμέ φαγητό; Τα κριτήρια αυτά θα σάς βοηθήσουν να περιορίσετε την αναζήτησή σας για ένα κατάλληλο κτήμα γάμου που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας.

Λίστα καλεσμένων
Πόσοι καλεσμένοι αναμένονται; Πολλοί ιδιοκτήτες χώρων εκδηλώσεων θα σάς ζητήσουν μια πρόχειρη εκτίμηση 60-90 ημέρες πριν από την εκδήλωση -και θα θέλουν μια προκαταβολή με βάση την εικόνα που τούς δίνετε.

Ο παράγοντας καιρός
Ο καιρός μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ιδιαίτερα αν σχεδιάζετε να διεξάγετε μέρος ή το σύνολο της εκδήλωσής σας σε εξωτερικούς χώρους. Ο εορτασμός κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό είναι υπέροχος, αλλά όταν ανεβαίνει ο υδράργυρος χρειάζεται προσοχή. Μια τέντα ή τραπέζια με ομπρέλες είναι απαραίτητα είτε για την προφύλαξη από τον ήλιο είτε για την περίπτωση που θα βρέξει.

Ειδικές απαιτήσεις
Μερικές φορές, οι χώροι έχουν αυστηρούς κανόνες και κανονισμούς. Εάν οι περισσότεροι από τους καλεσμένους σας καπνίζουν, επιλέξτε ένα χώρο που δεν απαγορεύει το κάπνισμα. Εάν ο χορός και μια μεγάλη μπάντα είναι στα σχέδιά σας, τότε περιοριστείτε σε κτήματα εκδηλώσεων που έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αν έχετε παιδιά, ηλικιωμένους, ή άτομα με ειδικές ανάγκες, φροντίστε για τις ανάγκες τους.

Κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας
Αφήστε ανοικτές τις επιλογές σας, κάνοντας προσωρινή κράτηση την ημερομηνία της αρεσκείας σας στους χώρους της επιλογής σας.

Στάθμευση
Ο χώρος στάθμευσης συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά αν αποφασίσετε να κάνετε το γάμο σας στην πόλη, βεβαιωθείτε πως υπάρχει πάρκινγκ κοντά στο χώρο σας.

Επαγγελματική Βοήθεια
Αν έχετε περιορισμένο χρόνο, διαλέξτε έναν wedding planner και απολαύστε τη διευκόλυνση που προσφέρουν οι υπηρεσίες συντονισμού, από την τροφοδοσία και τα λουλούδια μέχρι τις διακοσμήσεις και τη μουσική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.