Ανοικτό το ενδεχόμενο ματαίωσης της φετινής ΔΕΘ λόγω κορωνοϊού

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εξετάζεται σοβαρά πλέον από την κυβέρνηση, σε συνεννόηση βέβαια με την διοργανώτρια αρχή της Helexpo, λόγω της σημαντικής έξαρσης που καταγράφει  η πανδημία του κορωνοϊού, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην ίδια την συμπρωτεύουσα που βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν κατά πάσα πιθανότητα λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο και αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο ματαίωσης για φέτος το αφήνει ανοικτό και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων θετικών μέτρων στον τομέα της οικονομίας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ η απάντηση του ήταν: «Καταρχάς να γίνει η Έκθεση. Φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

Να θυμίσουμε ότι η Διεθνής Έκθεση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 5 – 13 Σεπτεμβρίου και τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία που προγραμματίζει να δώσει δυναμικό παρών με σχεδόν όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.