Σε νέο πάροχο 10 εκατ. τηλεφωνικές συνδέσεις από το 2004

Σε νέο πάροχο – διατηρώντας τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό – έχουν μεταφερθεί πάνω από 10 εκατ. συνδέσεις, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, από το 2004 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), από το Μάρτιο 2004 έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, έχουν μεταφερθεί συνολικά 10.119.777 αριθμοί (5.278.836 αριθμοί στη σταθερή τηλεφωνία και 4.840.941 αριθμοί στην κινητή).

Η φορητότητα αριθμών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας – από το 2004 που επιβλήθηκε επιτυχώς από την ΕΕΤΤ με την έναρξη λειτουργίας της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα (ΕΒΔΑΦ) – έχει πλέον αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση των καταναλωτών σε διαφορετικούς παρόχους, καθώς και την πρόσβαση σε περισσότερες και πιο προσιτές επιλογές συνδυαστικών υπηρεσιών σε τηλεφωνία και Internet.

Άλλωστε, κατά την τελευταία οκταετία (2008-2015), οι μεταφερθέντες αριθμοί υπερβαίνουν, κατά μέσο όρο, το 1 εκατ. ετησίως, αποδεικνύοντας ότι συνεχώς περισσότεροι συνδρομητές αξιοποιούν τη φορητότητα αριθμού κατά την αναζήτηση ανταγωνιστικών οικονομικών προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.