Σπ. Πασχάλης: Αύξηση της ακτοπλοϊκής ζήτησης από ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ

Η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τόνωση της ακτοπλοϊκής ζήτησης, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, Σπύρος Πασχάλης, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.
Απαριθμώντας τα οφέλη μίας τέτοιας απόφασης, ο κ. Πασχάλης εξήγησε ότι οι απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ στα ναύλα δύνανται να αντισταθμιστούν από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αυξημένη οικονομική δραστηριότητα στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Όσον αφορά τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της εταιρείας, προανήγγειλε την επέκταση του κύκλου εργασιών, μέσω είτε ιδιόκτητων, είτε ναυλωμένων πλοίων, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ναύλωσης νέων πλοίων, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Εντός του 2017 παράλληλα, ο κ. Πασχάλης σημείωσε ότι σχεδιάζεται η επέκταση και σε άλλες γραμμές μεσαίας και μακρινής απόστασης, όπως η γραμμή Nador (Μαρόκο) – Almeria (Ισπανία) και Μαρόκο – Γαλλία.
Aνοιχτό άφησε τέλος, και το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την Κούβα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.