Aισιοδοξία Ντέισελμπλουμ για συμφωνία στο Eurogroup

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας επί του ελληνικού ζητήματος εμφανίζεται ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, όπως διαμήνυσε ο εκπρόσωπός του, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

«Ο κ. Ντέισελμπλουμ αναμένει μία συμφωνία στη βάση της β’ αξιολόγησης» δήλωσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, προλειαίνοντας το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Στην επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει το «παρών» και η Κριστίν Λαγκάρντ, σε μία ένδειξη άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης στο ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ωρών, βέβαια, αξιωματούχοι των Βρυξελλών εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας ότι «δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος».

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο τα κεντρικά ζητήματα να είχαν αποσαφηνιστεί περισσότερο σε τεχνικό επίπεδο» επεσήμαναν, ενδεικτικά.

Σημειώνεται ότι χθες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προανήγγειλε την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, δίχως ωστόσο να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος, έως ότου επιτευχθεί συμφωνία για τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.