Ακρίβεια: Παρατείνονται έως το τέλος του 2024 τα μέτρα για το καλάθι του νοικοκυριού και το πλαφόν στα περιθώρια κέρδους

Παρατείνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς (31.12.2024) όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση ακρίβειας που εφάρμοσε το υπουργείο ανάπτυξης το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου υπουργού Ανάπτυξης, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε παράταση έως το τέλος του 2024, στο καλάθι του νοικοκυριού, το 7% στο βρεφικό γάλα, την τρίμηνη απαγόρευση προωθητικής ενέργειας σε περίπτωση ανατίμησης από επιχειρήσεις, το πλαφόν στα περιθώρια κέρδους ΚΟΚ.

Ακόμα, ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση των τιμών στα τρόφιμα, προαναγγέλλοντας γύρο συναντήσεων με την ένωση των super market, τις βιομηχανίες τροφίμων, αλλά και ενώσεις καταναλωτών και τον συνήγορο του καταναλωτή.

«Οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς πρέπει να βάλουν πλάτη» τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως οι εταιρείες πρέπει να ρίξουν τις τιμές τους και να μειώσουν τα μεσοσταθμικά τους κέρδη.

Παράλληλα, ανήγγειλε πως ενισχύεται η ΔΙΜΕΑ για να γίνονται σωστά οι έλεγχοι και στην περιφέρεια, με τους νέους ελεγκτές που τώρα εκπαιδεύονται να βγαίνουν στην αγορά από 1η Ιουλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.