Αλ. Χαρίτσης: Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα εφαρμοστεί πλήρως

Το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα εφαρμοστεί πλήρως, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Επιμένει στο όχι στην προληπτική γραμμή στήριξης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο κ. Χαρίτσης αναγνώρισε ότι υπάρχουν ορισμένα νομικά ζητήματα ή κάποιες καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις λόγω της παραπομπής υποθέσεων στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η δέσμευση της κυβέρνησης είναι δεδομένη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ερώτηση για την παρουσία της Κίνας και της Ρωσίας στην ελληνική οικονομία, ο υπουργός σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας, δεν αποκλείουμε κανέναν. Θα εξετάζουμε ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές δυνατότητες χρηματοδότησης».

Όσον αφορά στην έξοδο από το πρόγραμμα, επανάλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ζητήσει προληπτική γραμμή. «Οι Έλληνες πρέπει να επιστρέψουν στον δρόμο της κανονικότητας. Μια προληπτική γραμμή θα ήταν ένα νέο πρόγραμμα, και αυτό θα έστελνε ένα αρνητικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις» τόνισε, προσθέτοντας ότι «λειτουργούμε σε αυτό το πλαίσιο με το σενάριο του αποθεματικού, ενώ το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στις μεταρρυθμίσεις».

Για το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων, τέλος, ανέφερε ότι έχει γίνει ό,τι χρειάζεται σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου και τα μηνύματα, που λαμβάνει η κυβέρνηση από τις τράπεζες είναι ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του 2018.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.