Αλλάζει η ημέρα καταβολής επιδομάτων – Πότε θα μπουν τον Φεβρουάριο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι στο εξής, η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με άρθρο 22 του Ν. 4659/2020, στο εξής, η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Με τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας καταβολής, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ευκολότερου οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων την καθορισμένη ημερομηνία καταβολής των παροχών. Επιπλέον, αποφεύγεται κάθε πιθανή αναστάτωση ή σύγχυση των πολιτών λόγω συχνής αλλαγής στις ημερομηνίες.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού αφορά στην πληρωμή της συμπληρωματικής 6ης δόσης του 2019».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.