Αναδρομικά: Έρχονται πληρωμές έως 20.000 ευρώ τον Ιούλιο, ποιοι οι δικαιούχοι

Νέες πληρωμές με αναδρομικά από εκκρεμείς επανυπολογισμούς συντάξεων προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ για το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Τα ποσά ξεπερνούν τις 13.000 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των αναδρομικών σε επανυπολογισμένες συντάξεις ΔΕΚΟ-τραπεζών, τα ποσά φτάνουν και τις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στην ουρά του επανυπολογισμού βρίσκονται πάνω από 50.000 συντάξεις που είτε δεν έχουν υπολογιστεί είτε έχουν επανυπολογιστεί, αλλά είναι με λάθος ποσά και οι επανυπολογισμοί επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση.

Στους εκκρεμείς επανυπολογισμούς ανήκουν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων:

Παλαιοί συνταξιούχοι πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου (πριν από τις 13/5/2016) με 30 έτη ασφάλισης και άνω, στους οποίους έγινε ο πρώτος επανυπολογισμός με τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά εκκρεμεί ο δεύτερος με τους βελτιωμένους συντελεστές του νόμου Βρούτση που δίνουν αυξήσεις σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.
Νέοι συνταξιούχοι μετά τον νόμο Κατρούγκαλου (μετά τις 13/5/2016), οι οποίοι πήραν μεν τη σύνταξή τους, αλλά όσοι είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης δεν είδαν ακόμη το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού στις συντάξεις τους.
Παλαιοί αλλά και νέοι συνταξιούχοι στους οποίους έγιναν οι επανυπολογισμοί, αλλά έχουν γίνει λάθη στα ποσά.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.