Αναδρομικά στις συντάξεις από λάθη στον επανυπολογισμό

Λάθη στους επανυπολογισμούς συντάξεων που έγιναν από το 2019 διαπιστώνει και διορθώνει ο ΕΦΚΑ καταβάλλοντας αναδρομικά στους συνταξιούχους, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Μέσα στον Ιούνιο πληρώθηκαν αναδρομικά για ορθούς επανυπολογισμούς σε 7.002 συνταξιούχους του ΟΤΕ, ενώ Ιούλιο και Αύγουστο ετοιμάζεται νέο πακέτο πληρωμών για ορθούς επανυπολογισμούς συντάξεων σε περίπου 5.800 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τα λάθη επανυπολογισμού προέρχονται από τα στοιχεία που έδωσαν τα Ταμεία των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για να γίνει ο πρώτος επανυπολογισμός συντάξεων με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Η πηγή των λαθών, όπως αποκαλύπτεται, ήταν στον πρώτο επανυπολογισμό και διορθώνονται με συνεχείς επανελέγχους και διασταυρώσεις στα στοιχεία των συνταξιούχων. Αναλυτικότερα:

Τον Ιούνιο 2024 καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά ορθού επανυπολογισμού σε 7.002 συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ με ποσά που κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 607 ευρώ.
Σε στάδιο ελέγχου βρίσκεται ο ορθός επανυπολογισμός των συντάξεων του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΣΠ-ΕΤΕ) και δρομολογείται η πληρωμή της πρώτης «ομάδας» συνταξιούχων (περίπου 500 άτομα) τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.