Ανακάμπτει το δολάριο

Με τους επενδυτές στην αγορά συναλλάγματος να αφήνουν κατά μέρος τις ανησυχίες για το δημοσιονομικό έλλειμα των ΗΠΑ και να εστιάζουν την προσοχή τους στις δημοπρασίες αμερικανικών ομολόγων, που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, το δολάριο ανακάμπτει σήμερα έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών του.

Ο Δείκτης Δολαρίου, ο οποίος υπολογίζει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι μεγαλύτερων νομισμάτων στην αγορά, παρουσιάζει άνοδο 0,6% στις 88,646 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ημερών.

Το ευρώ υποχωρεί περίπου 0,5% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία στο 1,2347 δολάρια ανά ευρώ στις 17:40 ώρα Ελλάδος. Το ιαπωνικό νόμισμα καταγράφει επίσης απώλειες της τάξης του 0,5% έναντι του αμερικανικού.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα αξίας 250 δισ. δολαρίων μέσα στην εβδομάδα. Το πώς θα εξελιχθούν οι εκδόσεις θα αποκαλύψει και το εάν η όρεξη των διεθνών επενδυτών για αμερικανικό ενεργητικό παραμένει ανοιχτή, επηρεάζοντας και το δολάριο, το οποίο βρίσκεται σταθερά σε τροχιά πτώσης από τις αρχές του 2017.

Η στερλίνα, εν τω μεταξύ, ενισχύεται σήμερα τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ, στον απόηχο πληροφοριών, που θέλουν την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να επιδιώκει ένα πιο ευέλικτο Brexit.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.