Αναβλήθηκε η γ.σ. της ΔΕΗ, μετά από παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για τις 11 Ιουλίου αναβλήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, ΔΕΗ+2,07% μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι αντιτίθενται στη διαδικασία πώλησης μέρους των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Προτού διακοπούν οι εργασίες της συνέλευσης, ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης είχε τοποθετηθεί από το βήμα της γ.σ., τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης διασφάλισε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, καταργώντας τα σχέδια για τη «μικρή ΔΕΗ».

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε ότι ένα μέρος της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα διοχετευτεί στην Επιχείρηση προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη του δημοσίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης επανέλαβε ότι η Ομοσπονδία θα προσφύγει εναντίον του διαγωνισμού για την πώληση του «πακέτου» μετοχών του ΑΔΜΗΕ, ενώ υπενθύμισε ότι στην περυσινή γενική συνέλευση, υπήρχε ταύτιση με τη διοίκηση υπέρ της διατήρησης του ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.