Aνησυχία στο Ecofin για το ελεύθερο εμπόριο

Την ανησυχία τους για την πορεία του διεθνούς εμπορίου εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε., χαρακτηρίζοντας ως «σουρεαλιστική» τη σύνοδο των G20 την προηγούμενη εβδομάδα.

Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Ecofin, οι Ευρωπαίοι υπουργοί εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για τα αποτελέσματα της συνόδου των G20, η οποία δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για το διεθνές εμπόριο.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από το επίσημο ανακοινωθέν απουσίαζε η οποιαδήποτε αναφορά στην λήψη προστατευτικών μέτρων.

«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σταματήσουμε και να το επαναφέρουμε στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, λίγο πριν την έναρξη του Ecofin.

«Όλοι στην Ευρώπη ανησυχούμε ότι το ανοικτό εμπόριο και η παγκοσμιοποίηση με τις καλές της πλευρές, έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τον Ιούλιο, όταν και συνεδριάζουν εκ νέου οι 20 ισχυρότερες οικονομίες, θα υπάρξει μία θετική έκβαση.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, επανέλαβε τη δέσμευση της Ε.Ε. στο ελεύθερο εμπόριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.