Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού – Τι ισχύει για τα κουπόνια του 2023

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» 2024 – 2025. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν ως και τα τέλη του Μαΐου, ώστε να προχωρήσουν στην διαδικασία για την επιδότηση των διακοπών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω. Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Μάλιστα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, οι πολίτες που έλαβαν επιταγές το 2023 δύνανται να τις αξιοποιήσουν ως και τα τέλη Ιουνίου, επιλέγοντας κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μόνο τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.