Αρβανίτης στο Ράδιο ΕΝΑ: Η κυβέρνηση κινείται μόνο επικοινωνιακά

Η Ελλάδα έδωσε τα λιγότερα χρήματα στη Ευρωζώνη, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, αναφερόμενος στις πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και που τώρα, όπως υπογράμμισε, κοστίζουν.

Αρχικά, έκανε λόγο για μία άκρως επικοινωνιακή πολιτική από πλευράς Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ως βασικό μέλημα την έξοδο από την κρίση, ούτε την αντιμετώπιση των συνεπειών. Για τους κλάδους που δεν πήραν ουσιαστική ενίσχυση και διαμαρτύρονται, τόνισε ότι η ΝΔ πόνταρε σ’ αυτούς τέσσερα χρόνια και αυτοί πλήρωσαν το μάρμαρο.

«Η Ελλάδα έχει δώσει τα λιγότερα χρήματα στην Ευρωζώνη και αυτά που δόθηκαν έχουν ταξικό πρόσημο» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, για να υπογραμμίσει ότι αυτή τη στιγμή «πολιτικές του παρελθόντος κάνανε την Ευρώπη και την Ελλάδα περιοχή υπηρεσιών και τώρα δεν μπορείς να θρέψεις τον πληθυσμό της. Πρέπει να δούμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο. Στην Ελλάδα λέμε για ζημιά στον Τουρισμό ενώ λέγαμε ότι ήταν ο κεντρικός πυλώνας της Οικονομίας, χωρίς πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση».

Ευρωπαϊκό Σύνταγμα για βασικά ζητήματα

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πλέον τίθενται ερωτήματα για το «ποια Ευρώπη», για τη διακίνηση ιδεών, με βάση το διαδίκτυο και τον έλεγχό του, όπως και για τα ΜΜΕ.

Επίσης σημείωσε ότι: «Για την εργασία εξ αποστάσεως θα έχουμε τρεις κατηγορίες εργαζομένων. Αυτοί που έχουν το σύστημα, αυτοί που δουλεύουν στο σύστημα και αυτοί που είναι έξω από αυτό. Ο άνθρωπος που κάνει χειρωνακτική εργασία και είναι στον δρόμο, σε ποια βάση θα αμείβεται; Χρειάζεται η διεύρυνση της ΕΕ σε επίπεδο ενός Συντάγματος που θα καθορίζει βασικά ζητήματα στην Εργασία.  Τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να ανοίξουν και τέτοιες συζητήσεις και όχι μόνο αυτή για το εμβόλιο. Από τις 5 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ έχουν συζητήσεις χωρίς ουσία».

«Όποιος έχει τα δίκτυα έχει και τις χώρες»

Σημειώνοντας ότι το σύνολο της κοινωνίας πρέπει να ενισχυθεί γιατί θα δημιουργηθεί μεγάλη ύφεση, ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στην ιδιοκτησία των δικτύων.

«Θέλει πολλή δουλειά για να καταλάβει ο κόσμος την αναγκαιότητα του ΕΣΥ μετά την κρίση, όπως και για το ρεύμα, τις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες.  Έπρεπε να έχουν γίνει επιτάξεις σε πολλά. Σήμερα έρχονται οι χώρες της ΕΕ, ανοίγοντας θέμα κρατικοποίησης των αερομεταφορών. Τα δίκτυα είναι μέρος των συνόρων και όποιος τα έχει, έχει και τις χώρες. Να κουβεντιάσουμε για το management, αλλά η ιδιοκτησία να παραμένει στο κράτος» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι το κράτος αν δουλέψει προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος μπορεί να γίνει εργαλείο.

Για το «μαξιλάρι» των 37 δις, σημείωσε ότι δεν δίστασε να δώσει ένα κομμάτι στις τράπεζες ο  κ. Μητσοτάκης, ενώ στάθηκε στις διαφορετικές απόψεις και πολιτικές ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την εντός συνόρων κυβερνητική πολιτική, ανέφερε ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης παίζει με την Επικοινωνία και εκεί χάσαμε εμείς. Αυτά που είχε στο αφήγημά του δεν υπάρχουν πια. Είδαμε το συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη Β. Μακεδονία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, και είδαμε ότι τελικά δεν ενισχύθηκαν οι μικρομεσαίοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.