Ασφαλιστικές εισφορές: Πόσο θα είναι η μείωση σε εργοδότες και μισθωτούς

Την 1η Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, για 1,5 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα πλήρους απασχόλησης. Η μείωση σε πρώτη φάση θα μεταφράζεται σε 0,9% ενώ στόχος για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η μείωση να φτάσει το 5%.

Τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών «μοιράζονται» μαζί με τους μισθωτούς και οι εργοδότες, με τους τελευταίους να επιμερίζονται το 0,48% και οι εργαζόμενοι το 0,42%. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αυξήσεις θα ξεκινούν από 2,7 ευρώ για μισθό 650 ευρώ και θα φτάνουν στα 27 ευρώ, για τις ανώτατες ασφαλιστέες αποδοχές. Αντίστοιχα, για τους εργοδότες το όφελος θα είναι από 3 έως και 31 ευρώ.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι παρόλο που το μέτρο είχε ψηφιστεί πριν από την πανδημία του κορονοϊού, θεωρείται επίκαιρο και αναγκαίο στη συνολική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη θωράκιση και ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας, καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και προσθέτει ότι το μέτρο «έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.