B. Κορκίδης για συνταξιοδοτικό: Να σεβόμαστε τη διαδοχή των γενεών

«Η αγωνία της Ευρώπης για τις συντάξεις προκαλείται από το δημογραφικό, αφού η ακτινογραφία των προκλήσεων στην Ευρώπη δείχνει ξεκάθαρα τη γήρανση του πληθυσμού της» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης. Σημείωσε, ωστόσο, πως «καλά θα κάνουμε να συνεχίσουμε να σεβόμαστε τη διαδοχή των γενεών και να αναλογιστούμε ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάντα άνθρωποι».

Αυτές είναι, τόνισε, οι αξίες που εκφράζουν τη πλειοψηφία των εμπόρων της χώρας μας και αυτές τις αρχές υπερασπίζεται η ΕΣΕΕ. Υπενθύμισε ότι το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων της ΕΣΕΕ εδώ και καιρό εκπονεί μία μελέτη που προσπαθεί να αναλύσει το συνταξιοδοτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και να εξετάσει τις πιθανές λύσεις, πάντα όμως, με απόλυτο σεβασμό στη διαδοχή των γενεών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κορκίδης επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία, που παρουσίασε πρόσφατα η «N» για το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη και τα οποία αποκαλύπτουν τις σοβαρότατες δημογραφικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ήπειρος. Ο πληθυσμός των συνταξιούχων στην Ευρώπη είναι ήδη ο μεγαλύτερος στον κόσμο και συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ οι περισσότερες χώρε δεν έχουν κάποιο ειδικό απόθεμα για να καλύψουν τις συντάξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.