Bitcoin: Προς ανάκαμψη ή νέα βουτιά;

Το Bitcoin, ο μεγάλος χαμένος του πρώτου εξαμήνου, έχει ανακάμψει σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με την τιμή του κοντά στα 8.200 δολάρια. Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι για το εάν αυτή η ανάκαμψη θα έχει συνέχεια ή πολύ σύντομα θα δούμε μια νέα εντυπωσιακή βουτιά.

Από τη μία έχουμε εκείνους, που επιμένουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι η μεγαλύτερη φούσκα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την αξία τους. Από την άλλη μία μερίδα ειδικών βλέπει σοβαρές ενδείξεις αποδοχής τους. Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως πληροφορίες για τη δημιουργία ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) συνδεόμενου με το Bitcoin, ενώ ώθηση έδωσε στην τιμή του και η ανακοίνωση της Mastercard για μία νέα πατέντα που θα επιτρέπει τις συναλλαγές Βitcoin στις πιστωτικές κάρτες της.

Παρόλα αυτά το μεγαλύτερο- βάσει κεφαλαιοποίησης- κρυπτονόμισμα της αγοράς εξακολουθεί να απέχει αισθητά από τα επίπεδα ρεκόρ των 19.783,21 δολαρίων, στα οποία εκτινάχθηκε το 2017.

Είναι δύσκολο να επανέλθει σε αυτά τα επίπεδα, αλλά οι υπέρμαχοί του υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα ευνοούν την άνοδο και όχι την επιστροφή στα χαμηλά του Ιουνίου (είχε υποχωρήσει κάτω από τα 6.000 δολάρια). Η πορεία του θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από τις κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών στις μεγάλες οικονομίες, οι οποίες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο κανόνων και εποπτείας για αυτή τη νέα ανεξέλεγκτη αγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.