Bloomberg: Aυστηρότερους όρους στα stress tests των τραπεζών εξετάζει η ΕΚΤ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αυστηρότερους κανονισμούς για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με ελληνική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Αναλυτικότερα, η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) στο 9,5% όσον αφορά στο βασικό σενάριο, και στο 8% όσον αφορά στο δυσμενές. Σημειώνεται ότι στα περσυνά, πανευρωπαϊκά stress tests, το όριο ήταν στο 8% και 5,5% αντίστοιχα.

Η αυστηροποίηση των κανονισμών ενδεχομένως να συνεπάγεται την ανάγκη άντλησης περισσότερων κεφαλαίων από τους μετόχους και τους ομολογιούχων των τραπεζών.

Τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ-0,85% όσο και η ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα αποτελέσματα των κεφαλαιακών ελέγχων αναμένεται να γίνουν γνωστά στα τέλη του Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.