Bloomberg: Τεράστιες οι προοπτικές του Πειραιά, στο 200% οι ρυθμοί ανάπτυξης

Στις μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται για το λιμάνι του Πειραιά αναφέρεται το Bloomberg, το οποίο εξαίρει τον ρόλο της Cosco, κάνοντας λόγο για επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και την κατασκευή μιας νέας προβλήτας.

Μεταξύ άλλων, το αμερικανικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι ο Πειραιάς είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και το έβδομο σ’ όλη την Ευρώπη, και σημειώνει ότι η ανάπτυξή του κυμαίνεται στο εντυπωσιακό ποσοστό του 200% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

«Η επένδυση αυτή (σ.σ. της Cosco) έχει αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία και φαίνεται ότι η εταιρεία βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή» επισημαίνει στη συνέχεια, εκτιμώντας ότι ο Πειραιάς θα μπορούσε να καταστεί το «νούμερο 1» λιμάνι της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Άλλωστε, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει, στον δρόμο του «μεταξιού», δηλαδή από την Άπω Ανατολή στην Ευρώπη. Δεν παραλείπει μάλιστα, να σημειώσει ότι ο Πειραιάς αποτελεί έναν στρατηγικής σημασίας διαμετακομιστικό κόμβο.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg, ωστόσο, επισημαίνονται και οι ευρύτερες προεκτάσεις αυτής της επένδυσης, καθώς αναλυτές προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους πρακτικές αποσκοπούν και σε άλλα οφέλη, τα οποία αφορούν τη γεωπολιτική.

Χαρακτηριστικά επικαλείται το μπλόκο της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, η οποία επίσης έχει ωφεληθεί από τις κινεζικές επενδύσεις, στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης της Ε.Ε. για τις κινεζικές πρακτικές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.