Bonus χρόνου σε όσους θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη της πανδημίας σε 36-72 δόσεις

Πρόσθετο χρόνο στους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία και θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη της πανδημίας σε 36-72 δόσεις ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε χθες (Open) ότι η προθεσμία θα παραταθεί κατά ένα μήνα για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση από τους πληττόμενους από την πανδημία οφειλέτες.

Η προθεσμία εκπνέει κανονικά στις 26 Ιανουαρίου, αλλά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να την παρατείνει έως τις 23 Φεβρουαρίου, καθώς με τα σημερινά δεδομένα η προσέλευση των φορολογούμενων στη ρύθμιση παραμένει χαμηλή.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι λιγότεροι από 50.000 οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

Η παράταση της προθεσμίας είναι πιθανόν να συνοδευτεί με την καταβολή των δύο πρώτων δόσεων της ρύθμισης (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Παράλληλα ανοίγει η «βεντάλια» της ρύθμισης καθώς παρέχεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που «έκλεισαν» με κρατική εντολή να μεταφέρουν τις οφειλές τους από την πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων στο σχήμα των 36-72 δόσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.