Αντιφατικές πληροφορίες για την πρόοδο, EuroWorkingGroup την Πέμπτη

Κοντά η συμφωνία για Ελλάδα, μακριά για Βρυξέλλες

Αντιφατικές πληροφορίες για την πρόοδο, EuroWorkingGroup την Πέμπτη
Δημοσίευση: 26 Μαϊ. 2015 17:09 Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαϊ. 2015 17:09

Για τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για την Ελλάδα την Πέμπτη επιμένουν οι πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, ενώ οι διαβουλεύσεις εντός και εκτός των τειχών της Ελλάδας κορυφώνονται, με συνεχή επικοινωνία Μαξίμου με υπουργούς, νέες προτάσεις να δοκιμάζουν την τύχη τους -με κάποιες ωστόσο να αποσύρονται λίγα λεπτά μετά την κατάθεσή τους- και το Brussels Group να εργάζεται πυρετωδώς.

Οι υφυπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη επί των συζητήσεων που διεξάγονται εδώ και μέρες ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ελλάδας και των δανειστών από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, είπαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο Reuters, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές πληροφορίες του Bloomeberg.

Σε ό,τι αφορά τώρα το πόσο κοντά βρίσκεται η συμφωνία η ειλικρινής απάντηση είναι ότι εξαρτάται από πού μετράς την απόσταση, αφού από την Ελλάδα μοιάζει να φαίνεται κοντά, ενώ αντίθετα από τις Βρυξέλλες να παραμένει μακριά.

Για του λόγου το αληθές, την ώρα που έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά και το ΔΝΤ θα αποπληρωθεί κανονικά γιατί «μέχρι τις 5 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ.Βαρουφάκης, κοινοτικός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters, δίνει εντελώς άλλη εικόνα.

Ο αξιωματούχος επιμένει ότι οι διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας-πιστωτών παραμένουν έντονες και αρκετές και ότι οι ελληνικές προτάσεις θεωρούνται ανεπαρκείς, προεξοφλώντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη στο EWG. Μάλιστα ο ίδιος προτείνει λύση, ώστε η μη πληρωμή του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου να μην προκαλέσει πιστωτικό γεγονός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.