Bundesbank: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από τους αμερικανικούς δασμούς

Καθησυχαστικός ως προς τις επιπτώσεις των αμερικανικών δασμών εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, διαβεβαιώνοντας ότι θα έχουν «περιορισμένες άμεσες συνέπειες» στις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια, η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ε.Ε. ενδεχομένως να πλήξει τις επιχειρήσεις του κλάδου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός τραπεζίτης εξέφρασε την ανησυχία του για μια πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου στο πεδίο του εμπορίου, υπονομεύοντας ως αποτέλεσμα την παγκόσμια οικονομία.

«Οι άμεσες επιπτώσεις της απόφασης των ΗΠΑ θα είναι, κατά την άποψή μου, περιορισμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε: «Μιλάμε για το 0,04% του ΑΕΠ της Ε.Ε. Όμως, η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης της διένεξης μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ε.Ε., ωθώντας την παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου.

Σε μια πρώτη αντίδραση, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφυγε χθες, Παρασκευή, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και αξίωσε την έναρξη διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ για το φλέγον ζήτημα των δασμών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.