Citi: Αβέβαιη μια συμφωνία για το χρέος

Αβέβαιο χαρακτηρίζει η Citigroup το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Όπως επισημαίνει σε σημερινή της έκθεση, η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, κατά πάσα πιθανότητα, θα σφραγιστεί στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, εξέλιξη η οποία θα προλειάνει το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Ωστόσο, κατά τη Citigroup, παραμένει αβέβαιο το αν θα υπάρξει επαρκής πρόοδος, ώστε να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σ’ αυτό το σημείο, η επενδυτική τράπεζα παραθέτει τον παράγοντα «γερμανικές εκλογές», καθώς εκτιμά ότι επηρεάζουν την πορεία των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Ταυτόχρονα, όπως προσθέτει, η ελάφρυνση του χρέους θεωρείται αναγκαία συνθήκη για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Επομένως, υπαινίσσεται ότι μια ενδεχόμενη καθυστέρηση στη συμφωνία για το χρέος θα συνεπάγεται την αναβολή ένταξης της Ελλάδας στο QE, η οποία με τη σειρά της συνδέεται άρρηκτα με την πιθανότητα επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.