Δεν ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις τα ελληνικά ομόλογα

Οριακές μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, αδυνατώντας να «κεφαλαιοποιήσουν» τη στροφή των επενδυτών προς το δημόσιο χρέος, ως απόρροια των διεθνών γεωπολιτικών προκλήσεων.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.37), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 0,7 μονάδες βάσης στο 5,551%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,3 μονάδες βάσης στο 3,132%.
Αντιστοίχως, τα 10ετή spreads καταγράφουν μικρή επιδείνωση, καθώς αυξάνονται κατά 0,8 μονάδες βάσης στις 518,3 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές στρέφονται μαζικά προς ασφαλή «καταφύγια», όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, μειώνοντας τη διάθεση για την ανάληψη ρίσκου.

Ωστόσο, τα ελληνικά ομόλογα φαίνεται πως δεν ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις, με την προσοχή των αναλυτών να στρέφεται στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, η οποία «ανοίγει» τις εργασίες για την προετοιμασία της γ’ αξιολόγησης.

Στο μεταξύ, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας υποχωρεί κατά 2,6 μ.β., της Ισπανίας κατά 2,8 μ.β., της Ιταλίας κατά 2,9 μ.β. και της Γαλλίας κατά 0,3 μ.β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.