Διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου παγωτού Froneri

Στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής παγωτού στον Ταύρο προχωρά η Froneri Hellas και επαναπροσδιορίζει τη λειτουργική και οργανωτική της δομή.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, η απόφαση αυτή αποτελεί απόρροια των ζημιογόνων αποτελεσμάτων καθώς επίσης και των επικρατουσών δυσμενών συνθηκών στην αγορά, σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της πρώτης χρήσης της Froneri που αφορά στο διάστημα Αύγουστος – Δεκέμβριος 2016 οι ζημιές περιόδου ανήλθαν σε 8,9 εκατ. ευρώ, με έσοδα της τάξεως των 563 χιλ ευρώ.
Η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου ισχύει άμεσα, εξέλιξη η οποία επηρεάζει 102 εργαζόμενους, από τους 207 που η εταιρεία εμφανίζεται να απασχολεί έως στις 31.12.2016, για τους οποίους προβλέπεται ένα «πακέτο» συναινετικών αποχωρήσεων, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχεται ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης δίνεται η δυνατότητα επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.

Όσον αφορά στη νέα λειτουργική δομή η εταιρία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πλέον εστιάζει:

στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς
στη διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων
στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.

Οπως επισημαίνεται «η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas».

Υπενθυμίζεται ότι στη Froneri Hellas έχει μεταφερθεί η δραστηριότητα παγωτού της Nestle από το 2016. Είναι θυγατρική εταιρεία της FRONERI International Plc., η οποία δημιουργήθηκε τον περσινό Οκτώβριο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και δραστηριότητα σε 22 χώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.