Die Welt: Μεταρρυθμίσεις, το φάρμακο κατά της ανεργίας

«Στην Ευρώπη 5 εκατ. νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι και για αυτούς η Ε.Ε. διαθέτει 6 δισ. ευρώ, ωστόσο εκτός από τη Γαλλία καμία άλλη χώρα δεν απορροφά τους σχετικούς πόρους», παρατηρεί σε σχόλιο της η Die Welt.
Η γερμανική εφημερίδα αποδίδει την κατάσταση αυτή στην αδυναμία της δημόσιας διοίκησης πολλών χωρών να διαχειριστούν τα σχετικά προγράμματα, μολονότι υπάρχει η ευρωπαϊκή «εγγύηση για τη νεολαία».
«Τα χρήματα θα πρέπει να διοχετευθούν σε μέτρα που έχουν νόημα. Ένας σημαντικός λόγος που κάνει κάποιες χώρες να διστάζουν είναι η απουσία υποδομών. Πολλές χώρες έχουν αδύναμη δημόσια διοίκηση στο πεδίο της απασχόλησης. Όμως, η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην εφαρμογή της σχετικής εγγύησης», παρατηρεί η Die Welt.
«Ωστόσο, ακόμη και εάν οι πόροι διατεθούν πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να βγάλουν -έστω και προσωρινά- νέους από την ανεργία, θα πρόκειται για μεταβατικά και συνοδευτικά μέτρα. Προκειμένου η νεολαία να έχει μέλλον, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Και σε αυτό δεν προσφέρει τίποτε η “εγγύηση για τη νεολαία”. Σε αυτό μπορούν να συμβάλουν μόνο διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», καταλήγει το δημοσίευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.