Δημοσκόπηση Bloomberg: Παράταση του QE και το 2018

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Tη διατήρηση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων έως και το 2018 αναμένει η πλειοψηφία των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, για τα επόμενα «βήματα» της ΕΚΤ.

Τα 2/3 των αναλυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, εκτιμούν πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του 2017, θα παραταθεί και το επόμενο έτος.

Την ίδια ώρα, αναμένουν πως ο μηνιαίος ρυθμός αγοράς ομολόγων και τίτλων, θα επιβραδυνθεί περαιτέρω, κάτω των 60 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο τρέχον ρυθμός ανέρχεται στα 80 δισ. ευρώ, ενώ από τον Απρίλιο θα περιοριστεί στα 60 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι όποιες αποφάσεις δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται υπό διαρκή πολιτική πίεση, καθώς οι «σκληρές» χώρες της Ευρωζώνης, και κυρίως η Γερμανία, θεωρούν πως η «χαλαρή» νομισματική πολιτική δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.