Eπιτέλους… αντίδραση στο Χ.Α.

Σημάδια αντίδρασης εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά τις αλλεπάλληλες απώλειες, οι οποίες οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καταγράφεται σημαντική άνοδος της τάξης του 2%. Οδηγός για το Χ.Α. αποτελεί για ακόμη μία φορά, ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος κινείται προς διψήφια ποσοστά ανόδου.
Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.56), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,23% στις 460,89 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 3,49% στις 120,93 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 5,70 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, πτωτικά έξι, ενώ 12 παραμένουν αμετάβλητες.
Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει ισχυρά κέρδη κατά 8,53% στις 18,58 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να εμφανίζουν συλλήβδην θετικά πρόσημα. Ενδεικτικά, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται κατά 12,90% , η Eurobank κατά 10,85% , η Εθνική κατά 10,77% και η Alpha Bank και 5,36%.
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Coca – Cola και του ΟΛΠ ΟΛΠ+1,51% κινούνται ανοδικά κατά 3% και 4% αντίστοιχα. Κέρδη άνω του 2% εμφανίζει η μετοχή του Μυτιληναίου, ενώ στο +3,81% διαμορφώνεται η άνοδος για τη ΔΕΗ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης ήταν «ειλικρινείς» και καταγράφηκε πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν διαφορές σε πολλά σημαντικά θέματα στο συνταξιοδοτικό και τα δημοσιονομικά, που πρέπει να καλυφθούν από την ελληνική κυβέρνηση εάν επιθυμεί να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση.
Την ίδια στιγμή, τις αναφορές που εμφανίζουν τον πρόεδρο του EurogroupΓερούν Ντέισελμπλουμ να ζητεί επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Ντέισελμπλουμ, στηνεπιστολή την οποία απηύθυνε προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, «πουθενά δεν ζητεί επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η ελληνική​ κυβέρνηση».
Με την πρόεδρο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, συναντήθηκε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας της στη χώρα μας, η κ. Νουί πραγματοποίησε τον μέχρι τώρα απολογισμό της δράσης του SSM σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες, ενώ εξέθεσε στις ελληνικές αρχές και τους στόχους για το 2016. Εκτός του κ. Στουρνάρα, η κ. Νουί συναντήθηκε με στελέχη των διευθύνσεων Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών και Νομικών Υπηρεσιών.
Την τάχιστη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ζητεί ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), υπογραμμίζοντας τη σημασία των διαπραγματεύσεων στην πορεία της ελληνικής αγοράς. «Η συνεχιζόμενη καθοδική πορεία των ελληνικών χρηματιστηριακών δεικτών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλειστικά από την πορεία των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και λοιπών διεθνών χρηματιστηρίων» τονίζει ο ΣΜΕΧΑ
Στα 3,01 δισ. ευρώ διπλασιάστηκε τέλος, η εισφορά της Ελλάδας στο συνολικό αποθεματικό κεφάλαιο του ΔΝΤ, μετά την πρόσφατη απόφαση για αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων του Ταμείου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε την αύξηση της εισφοράς, συνολικού ύψους 1,64 δισ. ευρώ, στις 3 Φεβρουαρίου του 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.